Yvonne Meijer

Sociaal Pedagogisch Hulpverlener

Transcultureel
systeemtherapeut

y.meijer@transcultureletherapie.nl

Yvonne is vanaf het begin betrokken geweest bij de oprichting van het ETT. Zij hecht veel belang aan het creëren van een transitionele ruimte, waarin haar cliënten zich veilig voelen. Yvonne is geboren in Nederland en heeft sinds 1992 een bi-culturele relatie. Zij weet uit eigen ervaring wat uitsluiting en vooroordelen voor effect kunnen hebben. Haar jarenlange ervaring in een GGZ-instelling neemt zij mee in haar werk bij het ETT.

Binnen het ETT behandelt Yvonne zowel kinderen als volwassenen.
Daarnaast is zij transcultureel systeemtherapeut en geeft zij relatie- en gezinstherapie.

Een veilige behandelrelatie staat in haar behandelingen centraal. Ze maakt gebruik van de kennis en vaardigheden die ze tijdens haar loopbaan heeft opgedaan. De basis is een transculturele en systemische visie op mensen, relaties en op het ontstaan (of in stand houden van) klachten. Verder gebruikt ze inzichten en technieken uit de Polyvagaaltheorie, Emotionally Focused therapy (Basisregister), CGT en is ze opgeleid in Schematherapie (basis en gevorderden). 

Yvonne heeft ervaring en interesse in onderstaande thema’s of klachten:
levensfasenproblematiek, migratie, (samengestelde) gezinnen met (jonge) kinderen, (bi-culturele) relaties, trauma en het ondersteunen van (pleeg)ouders bij de zorg voor getraumatiseerde kinderen (zij is trainer en train de trainer van de cursus ‘zorgen voor getraumatiseerde kinderen’ van Leony Coppens).

Locatie
Amsterdam Zuidoost

Aanwezig 
Maandag, dinsdag en woensdag

Talen
Nederlands en Engels