Samenwerking met Mental Health Caribbean

Van woensdag 31 mei t/m dinsdag 13 juni 2023 heeft ‘ETT Academy’ de scholing ‘Transcultureel systeemgericht werken’ aan MHC kind & Jeugd (Hi5) op Bonaire gegeven.

De training werd verzorgd door door twee van onze oprichters: Fariba Rhmaty en Glenn Helberg. Zij vonden het een eer om deze bijzondere mensen, die een belangrijke rol op het eiland spelen, te mogen ontmoeten en met hen samen te werken.

Fariba en Glenn kijken met gevoelens van voldoening en dankbaarheid terug op deze bijzondere tijd op Bonaire: “tijdens de lessen hebben we geprobeerd verbinding te leggen en een brug te bouwen tussen de krachtbronnen van het eiland en de Jeugd GGZ. De hele groep heeft kennisgemaakt met deze bijzondere krachtbronnen: pastor Alejandro Martines (over de kracht van traditionele genezingsmethoden); schrijver en journalist Boi Antoin (die het historisch erfgoed tracht te verzamelen en beheert en een presentatie bij FUHIKuBo gaf en genezer Chen Winklaar die ons in zijn huis heeft laten kennis maken met zijn geneeswijzen.
De twee weken zijn feestelijk afgesloten met het uitreiken van het certificaat ‘Transcultureel, Systemisch en Cultuursensitief werk’ aan de deelnemers.
We zijn erg trots op wat we samen met het team ‘Hi5’ van het MHC in deze 10-daagse scholing in beweging hebben gebracht!”

De redactie van de Bonaire Krant publiceerde op 15 juni een mooi artikel:

Op-zoek-naar-krachtbronnen-op-Bonaire-

Bericht geplaatst op 30-06-2023