Utrecht

Aanmelden

Wij kunnen voorlopig geen nieuwe cliënten inschrijven van Achmea (o.a. Zilveren Kruis), Menzis of VGZ. Op dit moment is het zorgplafond voor deze drie concerns bijna bereikt. Voor cliënten van deze concerns op de wachtlijst is er een langere wachttijd. Meer informatie kunt u hier lezen.
❗ Wij kunnen geen inwoners uit Amsterdam inschrijven voor behandeling in Utrecht. Dit kan enkel in uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld wanneer er voor de behandeling een specifieke taalwens is.

Via onderstaande knop kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst Utrecht. U komt terecht bij een online aanmeldformulier waar u uw gegevens in kunt vullen. Zorg ervoor dat u ook de verwijsbrief in een online bestand (bijvoorbeeld PDF of PNG) klaar heeft staan. Deze dient u toe te voegen bij de aanmelding. Let op! De verwijsbrief kan niet ouder zijn dan 9 maanden bij de aanmelding. Pas wanneer wij alle benodigde documenten binnen hebben, kunnen wij u op de wachtlijst plaatsen. U ontvangt van ons een bevestiging wanneer u op de wachtlijst staat.

Uw verwijzer kan u ook aanmelden via onderstaande knop.


Mocht u er niet uitkomen, kunt u gerust telefonisch contact opnemen met het secretariaat of een mail sturen naar secretariaat@transcultureletherapie.nl.

Wachttijden Utrecht

 Wachttijd aanmeldingWachttijd behandeling
Basis GGZ 2 weken 4 weken
Gespecialiseerde GGZ 2 weken 4 weken

Bijgewerkt op 18-03-2024

Uitleg wachttijden

Onze wachttijden worden gepubliceerd volgens de ‘Regeling publicatie wachttijden geestelijke gezondheidszorg’ van de Nederlands Zorgautoriteit. Meer informatie over deze regeling vindt u hier.

Aanmeldwachttijd

De aanmeldingswachttijd is de Dit is de wachttijd van de (complete) aanmelding (d.w.z. het moment waarop alle vereiste informatie bij ons binnen is) tot het intakegesprek.

De aanmeldingswachttijd wordt berekend op basis van de gemiddelde wachttijd van de afgelopen twee maanden. De actuele stand van zaken kan afwijken. Aan de weergegeven wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Behandelingswachttijd

Dit is het aantal weken tussen de intake en de start van de behandeling. De behandelingswachttijd is de retrospectieve wachttijd van de laatste twee maanden voor alle behandelingen bij onze locaties. Dit betekent dat de behandelingswachttijd tot stand komt door terug te kijken naar de voorgaande twee maanden. Hierdoor komen de wachttijden die u op de website ziet, niet altijd overeen met de werkelijkheid. Aan de weergegeven wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.