Wat kan ik doen wanneer ik op de wachtlijst sta?

Maak je genogram

Wij bekijken de klachten altijd in relatie tot de context en in wisselwerking met jouw omgeving. De familie, cultuur en historie van cliënten geven de informatie die nodig is om de klachten te begrijpen, te verklaren en te kunnen behandelen. Met het genogram kun je jouw klachten, omgeving en persoonlijke stijl alvast in kaart te brengen, zodat je inzicht krijgt in waar je klachten vandaan komen, hoe ze in stand worden gehouden en waar de antwoorden liggen om de klachten te verminderen. Hier kunnen we vervolgens tijdens de behandeling mee aan de slag gaan. 

Wanneer je op de wachtlijst staat, heb je informatie gekregen met de instructie en de vragen die jou helpen bij het maken van het genogram.

Ga alvast op zoek naar meer informatie over jouw klachten

Thuisarts.nl

Thuisarts.nl is bedoeld voor iedereen die informatie zoekt over gezondheid en ziekte:

  • als u gezond wilt blijven
  • als u wilt weten wat u zelf aan klachten kunt doen 
  • als u wilt weten hoe u met uw klachten om kunt gaan
  • als u wilt weten wie u kan helpen
  • als u wilt weten of u naar de (huis)arts moet gaan
  • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw (huis)arts
  • als u de uitleg en adviezen van uw (huis)arts nog eens na wilt lezen

Kijk bijvoorbeeld naar meer informatie en lotgenotencontact m.b.t.
Depressie
Angst
Trauma of als u iets ergs hebt meegemaakt

Mentaal vitaal

Bij Mentaal Vitaal kun je terecht voor betrouwbare informatie over mentale gezondheid gebaseerd op de laatste stand van de wetenschap. Ook bieden zij advies en ondersteuning. Voor jezelf of voor iemand anders waar je je zorgen over maakt. Je vindt op de website van Mentaal Vitaal informatie over:

Mind

MIND is een onafhankelijke maatschappelijke organisatie die zich sterk maakt voor een psychisch gezonder Nederland en een stem geeft aan alle mensen met (beginnende) psychische klachten en hun naasten.