Valentijn Bon

Psychiater

v.bon@transcultureletherapie.nl

Valentijn Bon is geboren op een familieboerderij in Laren (NH). Na de middelbare school is hij eerst een half jaar in Engeland geweest en nadien is hij opgeleid tot radiodiagnostisch laborant. Op zijn 22e heeft hij in de avonduren zijn VWO-diploma gehaald en vervolgens is hij gaan studeren aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens zijn studie heeft hij o.a. stagegelopen op de afdeling Traumatologie, Tygerberg University Hospital in Stellenbosch, Zuid-Afrika en op de afdeling hemato-oncologie, Charité in Berlijn, Duitsland. Na zijn studie geneeskunde is hij vrij snel in opleiding gegaan tot psychiater bij het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem, het UMC Utrecht In Utrecht, VIP-team, GGz centraal te Amersfoort en Scelta, GGNet in Apeldoorn.  

Na zijn opleiding tot psychiater heeft Valentijn de eerste jaren met name gewerkt in de acute psychiatrie (crisisdienst, intensive home treatment, high intensive care) en afgelopen jaar heeft hij de overgestapt gemaakt naar poliklinische werk. Daar werkt hij voornamelijk met jongvolwassenen (18-25 jaar) en tevens is hij gaan werken als ZZP in een vrijgevestigde psychologenpraktijk.  

Binnen het ETT zal Valentijn werkzaam zijn als regiebehandelaar, zal hij consulten verrichten, is hij er voor farmacotherapie, heeft hij voornamelijk een psychodynamische achtergrond met een sterke voorkeur voor groepstherapie en heeft hij een grote affiniteit met de LHBTIQ+ gemeenschap.

Locatie
Amsterdam Zuidoost

Aanwezig
Donderdag

Talen
Nederlands, Engels