Aanmelden en wachttijden Utrecht

Aanmelden

Voor het in gang zetten van de aanmeldprocedure hebben wij uw naam en mailadres nodig. U kunt uw naam en mailadres doorgeven door ons te bellen op nummer 06-13956608 of door een mail te sturen naar aanmelden@transcultureletherapie.nl. Vervolgens ontvangt u via de mail een link naar een online beveiligd vragenlijstsysteem waar u het aanmeldformulier kunt invullen. U kunt ons altijd bellen wanneer u hulp nodig heeft bij het invullen van het formulier.

Eerste gesprek

Wanneer wij uw aanmelding en verwijsbrief hebben ontvangen, krijgt u hiervan een bevestiging. Er zal contact met u worden opgenomen over een eerste gesprek (intakegesprek). Hierin kunt u uitleggen wat uw klachten zijn en waarmee wij u kunnen helpen.

Meenemen naar het eerste gesprek

o   geldig identiteitsbewijs;
o   zorgpas of kopie zorgpolis.

Wachttijden

 Wachttijd aanmeldingWachttijd behandeling
Basis GGZ 12 weken 2 weken
Gespecialiseerde GGZ 12 weken 2 weken

Wij vinden het belangrijk dat u na het intakegesprek direct met de behandeling kunt beginnen. Hierdoor kunnen de wachttijden voor aanmelding langer zijn, maar wij streven er naar hierna een minimale wachttijd voor behandeling te hebben.

Voor meer informatie en ondersteuning bij het vinden van een andere geschikte zorgaanbieder, verwijzen wij u naar uw zorgverzekeraar.

Wanneer u de wachttijden te lang vindt, kunt u hier lezen wat u kunt doen.

Laatst bijgewerkt op 01-10-2023

Uitleg wachttijden

Onze wachttijden worden gepubliceerd volgens de ‘Regeling publicatie wachttijden geestelijke gezondheidszorg’ van de Nederlands Zorgautoriteit. Meer informatie over deze regeling vindt u hier.

Uitleg over hoe de wachttijden worden berekend, vindt u hieronder. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen wanneer u informatie over onze wachttijden wilt: 06-139 566 08.

Aanmeldingswachttijd

De aanmeldingswachttijd is de wachttijd vanaf het moment dat u contact met ons opneemt voor een afspraak tot de datum dat de intake plaatsvindt.

De aanmeldingswachttijd wordt berekend op basis van de gemiddelde wachttijd van de afgelopen twee maanden. De actuele stand van zaken kan afwijken. Aan de weergegeven wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Behandelingswachttijd

Dit is het aantal weken tussen de intake en de start van de behandeling. De behandelingswachttijd is de retrospectieve wachttijd van de laatste twee maanden voor alle behandelingen bij onze locaties. Dit betekent dat de behandelingswachttijd tot stand komt door terug te kijken naar de voorgaande twee maanden. Hierdoor komen de wachttijden die u op de website ziet, niet altijd overeen met de werkelijkheid. Aan de weergegeven wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.