Suzanne van Zutphen

Beeldend therapeut

s.vanzutphen@transcultureletherapie.nl

Suzanne is Beeldend therapeut. Beeldende therapie is een ervaringsgerichte behandeling waarbij je minder praat en meer ‘doet’. In haar atelier laat ze je tekenen, schilderen of ruimtelijk te werken met bv klei. Dit geeft je een andere ‘taal’ om je emoties te uiten. Met vorm, kleur en symboliek geef je je onderbewuste gereedschap om zijn pijn en wijsheid te delen.

Psychische klachten gaan vrijwel altijd met veel emoties en complexe gedachten gepaard. Daarover praten kan opluchten, maar dat is niet altijd zo, of niet genoeg. Vooral als je verbaal sterk, rationeel en nuchter bent laat je niet gemakkelijk je emoties toe, laat staan dat je ze aan een ander laat zien. Of als je juist moeilijk tot woorden komt, worstelt met de taal, dan kan je met woorden niet alles tonen wat in je leeft. Beeldende therapie leent zich dan goed om grip te krijgen, los te laten, plek te geven. Men zegt wel eens “een beeld zegt meer dan 1000 woorden”. Je hoeft geen ervaring te hebben met tekenen of schilderen, het gaat namelijk niet zozeer om het resultaat, maar meer om het proces en de betekenis die het voor jou heeft.

Suzanne werkt in het Nederlands en Engels, en behandeld volwassenen met depressie, angstklachten, relatiecrisis, trauma, rouw, burn-out etc. Kortdurend en langdurig, en ondersteunend aan verbale therapie. Je werkt aan bewustwording, erkenning, verwerking en acceptatie van je klachten. En aan nieuwe positieve manieren om te denken, handelen en voelen. Zo krijg je grip en vertrouwen, in jezelf en in de toekomst.

Suzanne is in 1998 afgestudeerd aan de HVU met nog altijd voortschrijdende nascholing in CGT, AFT, IPT, en SFT, of met speciale aandacht voor thema’s en problematieken.  

Suzanne werkt in haar eigen praktijk op WG plein 512 in Amsterdam.

Locatie
Amsterdam

Aanwezig 
Dinsdag, Vrijdag

Talen
Engels, Nederlands