drs. Ans de Jong

GZ-psycholoog

Regiebehandelaar

Supervisor NVRG

Transcultureel systeemtherapeut

a.dejong@transcultureletherapie.nl

BIG-nummer
19061326625

In de opleiding tot systeemtherapeut heeft Ans haar nieuwsgierigheid naar de ander een kader gekregen. Niet weten, maar vragen. Niet vragen naar wat iemand al van zichzelf weet, maar vragen naar wat de ander nog niet weet. De narratieve en de transculturele systeemtherapie bieden Ans manieren om de ander te ontmoeten, samen een taal te vinden en een nieuw verhaal te maken. Ontmoeting is een ware kunst. In behandeling kan ontmoeting tot heling en ontwikkeling leiden. Dat is de kunst van systeemtherapie. Aanleiding is de persoon en zijn of haar vraag, richtinggevend is wat er in de ontmoeting tussen haar en de ander ontstaat.

Sinds 1991 is Ans werkzaam als orthopedagoog ten behoeve van de begeleiding en behandeling van mensen met een lichte verstandelijke beperking. Omdat behandeling steeds meer haar interesse kreeg, heeft ze zich verder geschoold tot GZ psycholoog en systeemtherapeut. Sinds 2010 is Ans haar werk als therapeut gestart, zowel vanuit een eigen praktijk als bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

In haar behandelingen combineert ze al haar kennis en ervaring. Ans werkt graag met behulp van visuele middelen, zoals opstellingen met poppetjes, tekeningen, levenslijnen of de Yucel methode. Ze is nieuwsgierig naar de ander: waar komt u vandaan, hoe is uw levensverhaal, wat zijn uw drijfveren en overtuigingen, wie zijn belangrijk voor u? Wat maakt dat u met haar in gesprek wilt en wat kan ze voor u doen om weer een weg te vinden die u past?

Locatie
Amsterdam Centrum, Utrecht

Aanwezig
Dinsdag, Woensdag, Vrijdag

Talen
Engels, Nederlands