drs. Ans de Jong

GZ-psycholoog

Regiebehandelaar

Supervisor NVRG

Transcultureel systeemtherapeut

a.dejong@transcultureletherapie.nl

BIG-nummer
19061326625

In de opleiding tot systeemtherapeut heeft Ans haar nieuwsgierigheid naar de ander een kader gekregen. Ze is nieuwsgierig naar de ander: waar komt u vandaan, hoe is uw levensverhaal, wat zijn uw drijfveren en overtuigingen, wie zijn belangrijk voor u? Niet weten, maar vragen. Niet vragen naar wat iemand al van zichzelf weet, maar vragen naar wat de ander nog niet weet of wat nog niet eerder uitgesproken is. De narratieve en de transculturele systeemtherapie bieden Ans manieren om de ander te ontmoeten, samen een taal te vinden en een nieuw verhaal te maken. Ontmoeting is een ware kunst. In behandeling kan ontmoeting tot heling en ontwikkeling leiden. Dat is de kunst van systeemtherapie. Aanleiding voor de behandeling is de vraag van de persoon, richtinggevend is wat er in de ontmoeting tussen Ans en de ander ontstaat.

Ans is opgeleid als orthopedagoog ten behoeve van de begeleiding en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking. Omdat behandeling steeds meer haar interesse kreeg, heeft ze zich verder geschoold tot GZ-psycholoog en systeemtherapeut. Sinds 2010 is zij haar werk als therapeut gestart, met specifieke aandacht voor de transculturele therapie.

In haar behandeling werkt Ans graag met visuele middelen, zoals het genogram, levenslijn en opstellingen met poppetjes. Ook is er in de behandeling altijd aandacht voor het lichaam, in de vorm van ontspanning, geleide meditatie of het lichamelijk verwerken van trauma.

Locatie
Amsterdam Centrum, Utrecht

Aanwezig
Dinsdag, Woensdag, Vrijdag

Talen
Engels, Nederlands